ATAC TERORIST CU BOMBĂ LA METROUL DIN SANKT PETERSBURG! Zeci de victime VIDEO

Posted on Apr 3 2017 - 5:20pm by petre

Cel puţin nouă persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma exploziei produse luni la metroul din Sankt-Petersburg, conform un oficial din cadrul Primăriei oraşului, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a transmis condoleanţe, luni, în urma exploziei produse la metroul din oraşul rus Sankt-Petersburg, relatează site-ul agenţiei Sputnik.Metrou Sankt Petersburg

„Cea mai profundă compasiune pentru cei afectaţi de explozia din Sankt-Petersburg, pentru cei dragi lor şi pentru poporul rus”, a transmis Jens Stoltenberg prin Twitter.

Potrivit celui mai recent bilanţ, anunţat de Comisia rusă pentru Combaterea Terorismului (NAK), cel puţin nouă persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, unele fiind în stare gravă. Douăzeci şi două de persoane au fost spitalizate.

Obiectivul atacului comis la metroul din Sankt-Petersburg este a da o lovitură Rusiei şi a preşedintelui Vladimir Putin, care combat terorismul internaţional, afirmă preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

„Terorismul internaţional nu are frontiere, naţionalităţi sau religie. Oricine a comis această crimă a avut obiectivul de a da o lovitură Rusiei şi preşedintelui, care au sfidat terorismul internaţional şi efectuează operaţiuni antiteroriste eficiente în diverse zone ale lumii”, a transmis Igor Dodon.

UPDATE 17:15 Statele Unite şi Marea Britanie exprimă solidaritate cu Rusia după explozia de la Sankt-Petersburg

UPDATE 16:54 Ambasadorul României în Rusia, apel pe Facebook după explozia din Sankt Petesburg

UPDATE 16:44 „A avut loc o singură explozie, în momentul în care trenul a sosit în staţia Institutul Tehnologic venind din Sennaia Ploşcead”, a declarat un oficial citat de site-ul agenţiei Reuters.

Circulaţia în întregul sistem al metroului din Sankt-Petersburg a fost suspendată în urma incidentului.

Procuratura Generală din Sankt-Patersburg a evocat ipoteza unui „atac terorist”.

UPDATE 16:21 Explozia a avut loc într-un tren de metrou care se deplasa între staţiile Institutul Tehnologic şi Sennaia Ploşcead, a anunţat Comisia rusă pentru Combaterea Terorismului.

Potrivit presei ruse, două vagoane au fost avariate grav în urma deflagraţiei, dar nu este clar dacă au fost sau nu două dispozitive explozive.

Un alt dispozitiv exploziv, în stare intactă, a fost dezamorsat într-o altă staţie de metrou.

UPDATE 15:43 Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis condoleanţe în urma exploziilor produse luni în staţii de metrou din oraşul Sankt-Petersburg, explicând că sunt analizate toate ipotezele, inclusiv cea a unui atac terorist.

„Cauzele exploziilor nu se cunosc; sunt luate în calcul toate ipotezele, inclusiv cea a unui atac terorist”, a declarat Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass.

 

sursa: Mediafax, Mirror.co.uk

Comments

comments

About the Author