Asociația Salvați Patrimoniul TimiÅŸoarei, la ora bilanțului VIDEO

Posted on dec. 22 2015 - 10:39pm by petre

Marți, Asociația CulturalăSalvați Patrimoniul TimiÅŸoarei și-a prezentat public bilanțul activității pe anul ce tocmai se termină.

ÃŽntr-un cadru intim, la restaurantul Old House din cartierul Calea Aradului, președintele asociației, colegul nostru Ilie Sârbu, a expus în fața partenerilor săi din asociație, majoritatea tineri și entuziaști, a jurnaliștilor și invitaților, sumarul celor realizate în 2015.DSC_4425 (800x530)

Potrivit lui Ilie Sârbu, Asociația CulturalăSalvați Patrimoniul TimiÅŸoarei reunește un grup de voluntari angajați în documentarea, protejarea și punerea în valoare a patrimoniului construit, a patrimoniului cultural, spiritual si intelectual din Timisoara si Banat.DSC_4440 (800x530)

Activitatea în anul 2015 a început cu cererea de clasare în regim de urgențăa imobilului de pe Bulevardul C. D. Loga nr. 46, în care în prezent funcționeazăInstitutul Francez. Cererea a fost aprobatăde Direcția de Culturăși Patrimoniu a județului TimiÅŸ. Obiectivul clasării în regim de urgențăal acestui imobil a fost preluat de Direcția de Patrimoniu. Înacest moment documentarea este finalizatăși a fost propusăComisiei de Monumente.DSC_4446 (800x530)

Un alt obiectiv, care din păcate nu este atins, încă,  a fost Exproprierea Casei Muhle. Am cerut atât Ministerului Culturii cât și Consiliului Județean TimiÅŸ săexproprieze acest imobil aflat într-o stare avansatăde degradare. La cererea noastrăun proiect de înființare a Casei Memoriale Wilhelm și Arpad Muhle și al Muzeului Rozelor a fost depus de consilierul județean Marius Martinescu pe Ordinea de zi a Ședinței Consiliului Județean TimiÅŸ din data de 12 iunie, dar nu a fost aprobat.
Cea mai mediatizatăacțiune a Asociației Culturale Salvați Patrimoniul TimiÅŸoarei a fost cererea pentru dezbatere publicădepusăîn baza Legii 52 împotriva Proiectului Amenajarea pasajului auto Piața Victoriei, Studiu de Fezabilitate pentru reorganizarea circulației și reproiectarea infrastructurii rutiere și de transport public în centrul oraÅŸului, pe Inelul I de circulație și Plângerea prealabilăîmpotirva Hotarârii 427 din 16 octombrie, care a avut ca rezultat punerea fațăîn fațăa societății civile cu Administrația Municipiului TimiÅŸoara.

ÃŽntâlnirea de marți a fost susținutălogistic de unul dintre brandurile bănățene de tradiție, Votca Perfect, care își propune săreintre în forțăpe piața naționalăși locală, și de gazda evenimentului, restaurantul Old House.

Le urăm și noi celor ce la Salvați Patrimoniul TimiÅŸoarei mult succes în activitatea viitoare.

Comments

comments

About the Author