ASASINII, PRINTRE NOI! Violată, torturată și aruncată de vie în apa Begăi! O RECUNOAȘTE CINEVA?

Posted on Ian 2 2015 - 1:13pm by petre

În județul Timiș, doar în cei 25 de ani de la Revoluție, au fost înregistrate zeci de omoruri cu autorii necunoscuți, în unele cazuri survenind prescripția răspunderii penale (la omorurile prescrise înainte de intrarea în vigoare a Legii 27/2012, care prevede că infracțiunile de omor cu intenție nu se mai prescriu).

În câteva dintre cazuri, nu doar asasinii, care acum se plimbă liber printre noi, au rămas neidentificați, ci chiar unele dintre victimele au rămas cu identitatea necunoscută. Este și cazul unei tinere femei torturată, violată și aruncată de vie în Bega aproape înghețată, iarna.

Poate acum, grație internetului și a retețelor sociale, vom putea reuși să aflăm cel puțin cine a fost sărmana femeie ucisă!

Ziarul Timişoara Știri va prezenta din nou datele cunoscute ale celor mai tulburătoare cazuri de asasinate comise în vestul ţării în ultimii ani şi nerezolvate, în speranţa că, prin sprijinul nemijlocit al cititorilor, vor ieşi la iveală noi elemente care ar putea sprijini organele judiciare să identifice autorii şi să-i trimită în fata instanţelor de judecată.

Violată, torturată şi aruncată de vie în Bega de Crăciun

cin 1994 253

În dimineaţa de 16 ianuarie 1994, dispeceratul Poliţiei municipiului Timişoara era sesizat telefonic despre descoperirea unui cadavru plutind pe canalul Bega, vizavi de sediul firmei Multim SA (fosta IMAIA). Echipa operativă a Poliţiei şi angajaţi ai pompelor funebre s-au deplasat la faţa locului, scoţând din apă aproape îngheţată cadavrul unei tinere cu faţa tumefiată, îmbrăcată sumar, mai precis într-o bluză, fără fustă, pantaloni sau lenjerie intimă şi fără încălţăminte. Corpul femeii era acoperit de echimoze şi prezenţa multiple plăgi provocate, aparent, de arsuri cu ţigara.

Evidenţele arătând că era vorba despre rezultatul unei fapte comise prin violenţă, cercetarea judiciară a fost preluată de ofiţerii compartimentului infracţiuni de mare violenta ai Serviciului Judiciar al Poliţiei judeţului şi de criminaliştii Poliţiei Timiş. Odată încheiată cercetarea la faţa locului, cadavrul a fost ridicat şi transportat la Institutul de Medicină Legală, unde a fost supus autopsiei. Examenul medico-legal şi rezultatele analizării probelor biologice prelevate de la cadavru au confirmat, parţial, presupunerile iniţiale ale anchetatorilor.

Medicii legişti au stabilit că femeia decedase în urmă cu aproximativ 21 de zile, cauza morţii fiind asfixia mecanică prin înec, după ce fusese lovită de zeci de ori cu obiecte dure, înţepată cu cuţitul şi arsă de nenumărate ori cu ţigara pe tot corpul.

Analizele de laborator au relevat prezenţa spermatozoizilor în vaginul victimei, cea ce dovedea cel puţin un contact sexual recent, adică cu puţin înaintea morţii. Cu alte cuvinte victimă a fost violată, torturată cu bestialitate şi apoi aruncată de vie, aproape dezbrăcată în Bega, în plină iarna!

Din nefericire, în absenţa oricărui indiciu concret, acte, înscrisuri, poşeta sau obiecte vestimentare, identitatea victimei oribilei fapte a rămas până astăzi necunoscută. Cadavrul a fost găsit în vecinătatea unui complex de locuinţe, celebrele „blocuri Nato de la Solventul”, zona în care se perindau tot felul de personaje, mai mult sau mai puţin dubioase, fluctuaţia rezidenţilor făcând imposibilă descoperirea vreunui indiciu privind identitatea tinerei.
Eşecul activităţilor informative din zona descoperirii cadavrului şi faptul că nimeni nu a reclamat dispariţia tinerei i-au făcut pe poliţişti să presupună că femeia ar fi fost supusă atrocităţilor în altă parte şi adusă apoi cu maşina şi aruncată în Bega, ipoteze de lucru fiind multiple.

Astfel, s-a presupus că femeia s-ar fi aflat fie în tranzit în Timişoara, fie că ar fi fost una dintre dansatoarele din numeroasele, pe atunci, localuri de striptease ale oraşului.

Cert este faptul că până azi, nici victima nu a fost identificată, nici autorii ticăloşiei nu au fost descoperiţi.

Facem un apel către oricine recunoaşte femeia din imagine sau deţine orice date utile identificării acesteia să informeze organele judiciare.

an 199454Semnalmente:

– vârsta 20-25 ani

– înălţime 160 cm

– greutate 50-55 kg

– constituţie astenică

– păr şaten

– ochi căprui

– nas mic, drept şi lat

– urechi mijlocii

– barbie rotundă cu gropiţă

– gura mijlocie

– buze groase

Comments

comments

About the Author