Anunțul ȘOC care zguduie FIFA!

Posted on iun. 2 2015 - 10:06pm by petre

Elvețianul Joseph Blatter a anunțat, marți, într-o conferințăde presă, cădemisioneazădin funcția de președinte al FIFA, dupăce a fost reales, vineri, pentru a cincea oară, informeazăL’Equipe.Sepp Blatter

Conform sursei citate, un Congres Excepțional al FIFA va avea loc în curând pentru desemnarea succesorului.

Joseph Blatter a câștigat, vineri, la Zurich, un al cincilea mandat la președinția FIFA, dupăce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prințul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

Înprimul tur, Blatter a obținut 133 de voturi, iar Prințul Ali 73.

Blatter:  FIFA are nevoie de o profundărestructurare

Președintele FIFA, Joseph Blatter, care și-a anunțat demisia din funcție, a declarat căa luat aceastădecizie deoarece a simțit cănu are sprijinul deplin al lumii fotbalului, subliniind căforul fotbalistic mondial are nevoie de o profundărestructurare, informeazăfifa.com.

„M-am gândit mult la președinția mea și la cei 40 de ani din viațălegați de FIFA și de fotbal. Prețuiesc FIFA mai mult ca orice și vreau ce este mai bun pentru ea și fotbal. De aceea am decis săcandidez la un nou mandat, crezând căeste bine pentru organizație. Alegerile s-au încheiat, dar provocările cu care se confruntăFIFA nu. FIFA are nevoie de o profundărestructurare. Deși am am un mandat de membru FIFA, nu am pe deplin sprijinul lumii fotbalului, a fanilor, jucătorilor, cluburilor, oamenilor care trăiesc, respirăși iubesc fotbalul la fel ca noi la FIFA. De aceea am decis să-mi pun mandatul la dispoziție și săfie organizat un Congres extraordinar de alegeri. Pânăatunci, voi continua să-mi exercit funcția de președinte. Următorul Congres FIFA va avea loc la 31 mai 2016 în Ciudad de Mexico. Acesta ar crea o întârziere care nu este necesară, de aceea solicit Comitetului Executiv săorganizeze un Congres Extraordinar pentru alegerea succesorului meu cât mai curând posibil. Acesta trebuie săaibăloc în conformitate cu regulamentele FIFA și săpermităcandidaților săaibătimpul necesar pentru a-și face campanie”, a spus Blatter.

El a mai spus căintegritatea membrilor Comitetului Executiv FIFA trebuie verificatădirect de forul de la Zurich, nu de către federațiile naționale, subliniind căacestora trebuie săli se impunăanumite limite. Blatter a menționat căa luptat pentru existența unor limite și acum i-a cerut ajutorul lui Domenico Scala pentru implementarea acestor măsuri.

Domenico Scala este președintele independent al Comisiei de Audit FIFA. El va superviza alegerile pentru noul șef FIFA.

„Ceea ce conteazăpentru mine atunci când totul se va sfârși este săexiste un singur învingător: fotbalul”, a adăugat Blatter.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author