Amendă uriașă primită de Kaufland

Posted on mai 13 2021 - 11:27am by petre

Kaufland a primit o amendă cumulatæ de aproape 800.000 de lei de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC), după ce au fost făcute peste 300 de reclamații, în perioada martie 2020 – martie 2021. Inspectorii au descoperit mai multe nereguli în urma controalelor pe care le-au efectuat.

Pentru ce a primit Kaufland amendă de 800.000 de lei

Unii dintre clienții magazinelor Kaufland din România au reclamat la ANPC, între altele, diferențe între prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat, precum și lipsa prețurilor afișate la anumite produse și produse defecte aflate în garanție.

La lista neregulilor reclamate de clienții Kaufland la ANPC, în perioada martie 2020 – martie 2021, se adaugă: produse cu dată limită de consum depășită, promoții înșelătoare, precum și servicii neconforme ori produse nelivrate. Inspectorii au găsit ulterior alimente expirate și au constatat practici înșelătoare cu privire la promoții și reclame.

La ce magazine Kaufland au fost constatate probleme
Astfel de probleme au fost reclamate și apoi constatate de ANPC la magazine Kaufland din: București-Ilfov, Dâmbovița, Brașov, Iași, Timiș, Prahova, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Călărași, Craiova, Brăila, Buzău, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea. Însumate, amenzile date mai multor magazine au ajuns la suma de 799.100 lei.

”Toate aspectele identificate de autorități au fost soluționate de fiecare dată în favoarea clienților. Compania a acționat prompt în vederea remedierii imediate și pentru a stabili măsuri care să prevină apariția unor astfel de neconformități pe viitor”, a fost punctul de vedere transmis de Kaufland.

sursa: impact.ro

Comments

comments

About the Author