Am avut din nou dreptate! Toatălumea e fericităla Consiliul Județean!

Posted on iun. 9 2016 - 9:41pm by petre

Fărănicio pretenție de a fi, așa cum pretind mulți azi pe canalele media, analiști în ale politicii, am reușit săfacem predicții foarte corecte înainte de alegerile locale, tot ceea ce am anticipat noi adeverindu-se.

Am scris căNicolae Robu va câștiga cu peste 50% din voturi primăria, s-a întâmplat!

Am scris căPSD are cele mai mari șanse săcâștige județul, s-a întâmplat!

Am scris căIon Răducanu va lua puțin peste 1% din voturi, a luat 1,9%.

Am spus căBojin va obține puține mandate, dar suficiente pentru a face jocurile, urmând săia un post de vicepreședinte, iatăcăacum se întâmplă.

Am spus căcea mai simplăvariantăde negociere e între PSD și UNPR?

Gata! S-a rezolvat. Toatălumea politicăe fericităacum, dupănegocierile pentru împărțirea puterii în Consiliul Județean Timiș.

Așa cum văspuneam zilele trecute, imediat dupăstabilirea rezultatelor alegerilor, pentru Consiliul Județean Timiș nimeni nu a reușit săobținămajoritatea simplăde 19 mandate din cele 37. PSD-ul cu Sorin Grindeanu în fruntea listei a obținut 16 mandate de consilieri județeni, PNL-ul cu Alin Popoviciu cap de listăa luat 14 mandate, UNPR-ul cu Titu Bojin a obținut 3 mandate de consilieri, ALDE și PMP câte 2 mandate.

Exact așa cum am anticipat, cea mai simplăsoluție de acord politic, cea între PSD și UNPR, care la nivel național au protocol de susținere și la București au mers pe liste comune, s-a concretizat,
Sorin Grindeanu și Titu Bojin trecând peste animozitățile de notorietate dintre ei, au anunțat azi căse vor susține reciproc, urmând ca Grindeanu săocupe funcția de președinte iar Bojin și colegul său Viorel Matei, alt fost pesedis, sădevinăvicepreședinți.

Astfel, Bojin și-a jucat perfect cărțile, obținând maximul pe care il puteau conferi mandatele câștigate la alegeri.

Potrivit politienilor locali, soluția adoptatăde cele douăpartide convine și unei părți a aripei liberale din noul PNL, care nu vedea cu ochi buni o posibilăpreședinție a lui Alin Popoviciu la CJ Timiș.

Comments

comments

About the Author