Alertă! Vine înghețul și vreme de iarnă

Posted on mart. 26 2023 - 10:10pm by petre

Meteorologii ANM au emis două atenționări Cod galben de îngheț, brumă, dar și alte fenomene meteo precum lapoviță, ninsoare și vânt. Iată județele vizate.

Un Cod galben și o Informare Meteorologică de vânt și răcire întră în vigoare luni, 27 martie, ora 06:00, și va fi valabilă până miercuri, 29 martie, ora 21:00.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare).

 

Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

 

 

Comments

comments

About the Author