Alerta! Reacția SUA după escaladarea evenimentelor în Ucraina

Posted on feb. 22 2022 - 10:52pm by petre

 

Joe Biden a avut o primă reacție după anunțul lui Vladimir Putin privind recunoașterea independenței regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

”Rusia a decis să rupă o bucată din Ucraina”, a spus Joe Biden marți seara, în prima ieșire oficială a președintelui american după anunțul lui Vladimir Putin privind recunoașterea independenței regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

Știrile PRO TV vă prezintă cele mai importante declarații făcute de Joe Biden de la Casa Albă, conform Reuters.

”Astăzi a anunțat că vrea mai mult decât aceste regiuni, vrea să cucerească cu forța cât mai mult teritoriu”, a declarat Biden.

”Este începutul unei invazii în Ucraina și voi începe să impun sancțiuni dacă Rusia merge mai departe”, a mai spus președintele SUA.

”Nu avem nicio intenție să luptăm cu Rusia”

Potrivit acestuia, gestul Rusiei reprezintă ”o încălcare flagrantă a legilor Națiunilor Unite și e nevoie de un răspuns ferm”.

Liderul de la Casa Albă a anunțat ”primele tranșe de sancțiuni împotriva Rusiei și vom continua”.

 

”Interzicem accesul Rusiei la piețele financiare din Vest, SUA și Europa”, a afirmat Biden, care a precizat că sancțiunile se îndreaptă și împotriva a două mari instituții ale Rusiei- VEB și Banca Militară.

”Sunt măsuri pur defensive, nu avem nicio intenție să luptăm cu Rusia”, a mai declarat Joe Biden.

Președintele american a spus că se află în contact permanent cu liderii europeni, inclusiv cu președintele Ucrainei, Volodomir Zelensky, scrie și BBC.

Biden: Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO
”Statele Unite, aliații și partenerii săi lucrează împreună. Suntem uniți în demersul nostru de a sprijini Ucraina. Suntem uniți în opoziția față de agresiunea rusă. Suntem uniți în scopul de a apăra NATO”, a mai spus Biden.

Biden a afirmat că nu are intenţia de a lupta cu Rusia, dar promite că va apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO, scrie și News.

El a adăugat că nu ai nevoie de sânge decât dacă intenţionezi să începi un război – făcând referire la dezvăluirile conform cărora Rusia şi-a făcut provizii de sânge în apropierea graniţei cu Ucraina.

Comments

comments

About the Author