Alertă! Noi reguli de intrare în România de luni

Posted on dec. 18 2021 - 4:46pm by petre

 

Formularul digital PLF înlocuieşte declaraţia epidemiologică. Noi condiţii de intrare în România, de luni.

 

Grupul de Comunicare Strategică anunță că începând de luni, 20 decembrie, cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele se regăsesc în formularul digital de localizare a pasagerilor (PLF).

Formularul digital PLF înlocuieşte declaraţia epidemiologică

News şi fii la curent cu ştirile zilei
Formularul digital de intrare (PLF) în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat, anunță reprezentanții GCS.

Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) e obligatoriu de luni la intrarea în România

PLF va intra în vigoare începând de luni, 20 decembrie, și va putea fi completat electronic în aplicația https://plf.gov.ro începând cu 19 decembrie pentru ca toți cetățenii care vin în țară să aibă suficient timp să îl acceseze.

Formularul de localizare a pasagerilor, obligatoriu la intrarea în România. Datele care trebuie completate în PLF
Cum se completează PLF-ul. Datele necesare
Formularul digital conţine următoarele informații:

numele şi prenumele
datele de identificare şi de contact
țara, regiunea şi localitatea de unde călătoreşte spre România, inclusiv cele tranzitate
localitatea şi adresa de destinaţie în România
mijlocul de transport cu care călătoreşte spre România
data intrării în România
datele minorilor însoţitori, dacă este cazul.

Formularul digital PLF poate fi completat online

Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate/pașaport, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră.

Documentul trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau ontroduse în carantină.

Documentul este utilizat deja în 18 state membre, relatează Mediafax. Cei care nu completează documentul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 de lei și 3.000 de lei.

Comments

comments

About the Author