Alertă maximă pentru românii din Ucraina:: „Părăsiți imediat țara!”

Posted on feb. 22 2022 - 4:10am by petre

Ministerul Afacerilor Externe a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la nivelul maxim – „Părăsiți imediat țara!”, după decizia lui Vladimir Putin de a recunoaște suveranitatea și independența regiunilor separatiste Donețk și Lugansk. Anunțul MAE vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România condamnă cu fermitate recunoaşterea de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk şi Lugansk ca independente.

„Este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, care trebuie să atragă cel mai sever răspuns al comunităţii internaţionale”, a transmis șeful statului, luni seara.

 

Comunicatul Ministerului de Externe: În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre și a evoluțiilor negative din această seară, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina la nivelul maxim – „Părăsiți imediat țara!”

 

Conform noului nivel de alertă, al cărui text este prezentat mai jos și la linkul indicat, MAE le solicită cu insistență cetățenilor români să nu se deplaseze în această țară, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat. De asemenea, MAE le recomandă cetățenilor români să se informeze permanent din surse oficiale, să manifeste atenție sporită și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene.

 

Comments

comments

About the Author