Alertă! Măsuri luate azi de Guvern

Posted on mart. 16 2022 - 4:21pm by petre

 

„Mixul de măsuri cu care Guvenul va veni va privi atât zona de energie, atât zona de combustibil, dar şi zona de alimente sau alte produse şi bunuri care pot fi afectate sau sunt afectate de întreruperi pe lanţurile de aprovizionare generate în Europa. România nu are o problemă din perspectiva aceasta dar mixul de măsuri, nu voi vorbi doar de o măsură sau alta, ştiu că aste este curiozitatea foarte intensă, vreau să vă spun că am stabilit la nivelul Guvernului să venim cu un mix de măsuri pe care îl anunţăm la nivel guvernamental”, a spus Câciu, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern.

Întrebat când va veni cu acest mixt de măsuri, el a menţionat „cât de curând”.

Guvernul a aprobat o ordonanţă de guvern pentru finanţarea puternică a economiei româneşti, a spus ministrul Finanţelor, precizând că OUG-ul prevede finanţarea cu 7,5 miliarde de lei a întreprinderilor mici şi mijlocii din construcţii, agricultură, zona de producţie şi zona de intermediere.

„Au fost aprobate programele IMM Prod, care reprezintă o trecere de la economia de consum la cea de producţie, programul Rural Invest. Finanţarea pentru aceste două programe, împreună, este de 4 miliarde”, a spus ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

 

„Încă un set de măsuri, ajutor de minimis pentru statele membre, să vină direcționat pentru companiile afectate de conflictul de la graniță astfel încât statele să poată susțină financiar aceste costuri”, a declarat Adrian Câciu, miercuri.

„Mixul de măsuri va privi zona de energie, zona de combustibili, dar şi zona de alimente sau alte produse şi bunuri care pot fi afectate sau sunt afectate de întreruperi pe lanţul de aprovizionare. Vom veni cu el cât de curând. Va fi un mix de măsuri care va ajuta românii”, a mai spus ministrul.

 

Jurnaliştii au mai întrebat dacă printre măsuri se află aplicarea unei cote TVA 0 la alimente şi înjumătăţirea la carburanţi, însă ministrul Finanţelor a precizat că nu va comenta un tip de măsură sau alta.

„Am auzit în spaţiul public, este bine că sunt soluţii sau măsuri sau propuneri, vă spun că Guvernul va veni cu un mix de măsuri care va ajuta şi va proteja economia României şi cetăţenii României. Vă asigur de acest lucru”, a spus Adrian Câciu.

Comments

comments

About the Author