Alertă! Lista statelor de risc ar putea dispărea – se modifică și regulile de carantină la intrarea in țară

Posted on ian. 31 2022 - 12:30pm by petre

 

Lista ţărilor considerate cu risc epidemiologic ar putea deveni istorie în România. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ia în calcul eliminarea „listei-semafor”, cu împărţirea statelor în funcţie de rata de incidenţă

 

 

CNSU vrea să simplifice procedura de intrare în ţară. Astfel, potrivit surselor Observator, se va renunţa la lista ţărilor considerate cu risc epidemiologic ridicat şi se vor modifica măsurile de carantinare.

 

Conform aceloraşi surse, autorităţile vor să instituie carantina de 5 zile pentru persoanele nevaccinate care sosesc în România şi nu prezintă certificat digital care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau testare.

„Instituirea măsurii carantinei cu o durată de 5 zile pentru persoanele care sosesc în România și nu prezintă certificatului digital al UE privind COVID-19 care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară sau testarea negativă RT-PCR pentru COVID-19 efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării/intrării în România”, ar fi măsura propusă de CNSU.

sursa: Observator News

Comments

comments

About the Author