Alertă! Furtuna Renata lovește România

Posted on apr. 15 2024 - 11:55pm by petre

 

Vremea se schimbă radical. Furtuna Renata va lovi România.

Temperaturile surprinzătoare, cu 15 – 17 grade mai mari decât în mod normal, sunt începutul unei veri extreme, spun meteorologii. Ne aşteaptă un duş rece, adus din nordul Europei de furtuna Renata.

„Canicula de aprilie a adus temperaturi neobişnuit de mari pentru această perioadă. Dar, dacă astăzi am simţit nevoia să căutăm adăpost din calea soarelui nefiresc de fierbinte, de miercuri va trebui să ne ferim de ploi abundente. Plus că temperaturile vor scădea la sfârşitul săptămânii la jumătate faţă de astăzi”, spune Ana Grigore, reporter Observator.

„Vor fi averse, însoţite de descărcări electrice, de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vântul va putea avea şi aspecte de vijelie. Se vor concentra mai mult în centrul, nordul şi estul teritoriului şi mai ales pe parcursul zilei”, spune Sorana Işoiu, meteorolog ANM.

De săptămâna viitoare, vremea se va încălzi, treptat, cu câte un grad pe zi. Pentru 1 Mai sunt prognozate temperaturi de 20 de grade Celsius, mai mici decât media.

sursa: Observator News

Comments

comments

About the Author