Alertă! Explozie puternică la Donețk în Ucraina

Posted on feb. 18 2022 - 8:02pm by petre

Autoritățile separatiste susținute de Rusia din estul Ucrainei au declarat vineri că o mașină a fost aruncată în aer lângă clădirea guvernului lor din centrul orașului Donețk, au informat agențiile de presă TASS și RIA Novosti .

Mașina ar aparține lui Denis Sinenkov, potrivit unor surse separatiste.

Agenția de știri Interfax din Rusia a raportat că nimeni nu a fost rănit în incident. Agenția rusă de presă RIA a raportat că a avut loc o explozie mare.

 

„Întregul oraș a auzit valul de explozie. Ministerul Situațiilor de Urgență s-a deplasat la locul exploziei. Vă rugăm să rămâneți calmi, să fiți vigilenți și, de asemenea, să excludeți cât mai mult posibil circulația prin oraș”, se arată în mesajul pe canalul oficial Telegram al Miliţiei Populare a RPD.

 

Șeful autoproclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin , a declarat mai devreme că a organizat de vineri o evacuare în masă a populației din RPD motivând pericolul unei invazii conduse de către Ucraina.

Președintele Vladimir Putin i-a ordonat vineri ministrului pentru situații de urgență să călătorească în sud-estul Rusiei pentru a organiza cazarea pentru civilii care părăsesc cele două republici separatiste autoproclamate din estul Ucrainei, a informat agenția de presă RIA.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat vineri că intensificarea ciocnirilor în derulare în estul Ucrainei reprezintă „un scenariu de provocări” conceput de Rusia pentru a justifica un atac asupra Ucrainei, relatează AFP.

Evenimentele din ultimele 24-48 de ore „fac parte dintr-un scenariu deja în derulare, care constă în crearea de provocări false, apoi în a răspunde la aceste provocări şi, în cele din urmă, în a comite o nouă agresiune împotriva Ucrainei”, a acuzat Blinken într-un discurs la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

„Deşi facem tot ce ne stă în putere pentru a transmite clar că există o cale diplomatică” la această criză gravă între Occident şi Rusia, „suntem profund îngrijoraţi de faptul că nu aceasta este calea în care s-a angajat Rusia”, a spus

Comments

comments

About the Author