Alertă! Cât vor plăti românii pentru curent și gaze

Posted on ian. 25 2022 - 7:59pm by petre

 

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit marţi seară despre noile măsuri pentru compensarea facturilor la gaze şi energie.

 

 

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, nicio persoană nu va plăti mai mult de 0,8 lei pe Kwh pentru energie şi 0,31 lei pentru gaze, indiferent de consum.

De asemenea, pentru consumatorii non-casnici, IMM-uri şi industria alimentară, plafonarea va fi de un leu la energie electrică şi 0,37 lei la gaze. Compensarea se va aplica pentru lunile februarie şi martie 2022

 

„Este o discuție despre ce se întâmplă după ce expiră (OUG pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale – n.r.), dacă mergem cu reglementare pentru șase luni sau pentru un an de zile, variante care trebuie discutate cu Comisia Europeană… Și atunci am propus să extindem această plafonare de prețuri și compensare. (…) Referitor la ordonanța care va fi dată, va fi dată azi (marți – n.r.). Știu că la patru și jumătate este CES și apoi intră în ședință”, spune Florin Cîțu.

Liderul PNL spune că susține retroactivitatea aplicării OUG dacă legislația o permite.

„Eu susțin și pentru ianuarie, și pentru decembrie, noiembrie. Problema este, dacă susține legislația din România dacă poți să faci ceva retroactiv. Nimeni din Partidul Național Liberal nu se opune”, adaugă Cîțu.

Marcel Ciolacu a anunțat anterior că ordonanța de urgență pentru compensarea facturilor nu va fi adoptată marți.

„O să luăm decizia mâine (miercuri – n.r.)”, a spus Ciolacu când a fost întrebat despre ordonanța anunțată de ministrul Virgil Popescu.

sursa: Observator News

Comments

comments

About the Author