Alertă! A fost emis COD PORTOCALIU de furtuni

Posted on iul. 15 2021 - 1:35pm by petre

ANM a emis joi dimineață un cod portocaliu de furtună, valabilî în 11 județe, care intră în vigoare în această după-amiază și expiră vineri dimineață.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de caniculă în majoritatea județelor.
În județele Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Hunedoara, Caraș-Severin, precum și în zona montană a județului Alba vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

În intervalul 15 iulie, ora 16:00 – 16 iulie, ora 06:00, vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice.

Vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 70…80 l/mp.

TOP

De asemenea, în intervalul 15 iulie, ora 14:00 – 16 iulie, ora 23:00, va fi în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, local Transilvania și vestul Olteniei.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul zonei montane, precizează ANM.

Comments

comments

About the Author