Alertă! A fost emis COD PORTOCALIU de CANICULĂ

Posted on iul. 26 2022 - 1:27pm by petre

Astăzi, 26.07.2022, la nivelul județului Timiș este valabilă o avertizare meteo de COD PORTOCALIU de CANICULĂ . Disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile vor urca până la 39 °C.

☀️De asemenea, în perioada 27-29.07.2022, județul nostru este vizat de o atenționare meteo 𝐂𝐎𝐃 𝐆𝐀𝐋𝐁𝐄𝐍 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐮𝐥𝐚̆, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33-37 °C.
❗️Evitați expunerile la soare și deplasările în intervalul orar 11:00-18:00, hidratați-vă corespunzător (evitând băuturile alcoolice sau cele care conțin cofeină și mult zahăr) și păstrați legătura cu medicul de familie în cazul în care nu vă simțiți bine.
În cazul unor situații de urgență, sunați la 112!
⚠️Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate în perioada imediat următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Banat” al județului Timiș face apel către cetățeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor. Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬𝐚̆!
⛈Totodată, în intervalul 26.07.2022, ora 18:00 – 27.07.2022, ora 03:00, va fi valabilă o atenționare meteo 𝐂𝐎𝐃 𝐆𝐀𝐋𝐁𝐄𝐍 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐣𝐞𝐥𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐧𝐬𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚̆𝐫𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐯𝐚̂𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢.
❗️𝑴𝒂̆𝒔𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒐𝒕𝒆𝒄𝒕̦𝒊𝒆 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒛 𝒅𝒆 𝒇𝒖𝒓𝒕𝒖𝒏𝒂̆:
✅ Întrerupe orice activitate în aer liber.
Intră în casă, într-o construcție ori într-un autoturism.
✅ Deși s-ar putea să fii rănit în cazul în care trăsnetul lovește mașina, ești mult mai protejat în interiorul vehiculului decât în exterior.
✅ Închide ferestrele şi ușile.
✅ Evită dușurile ori sălile de baie. Conductele fixe ale instalațiilor pot conduce electricitate.
✅ Deconectează aparatele și alte echipamente electrice, precum computerele și aparatele de aer condiționat. Acestea pot fi defectate ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Comments

comments

About the Author