Aeroportul Vinița, distrus complet de un atac rusesc cu rachete VIDEO

Posted on mart. 6 2022 - 5:28pm by petre

Preșesintele Volodimir Zelenski a anunțat că rachetele rusești au lovit și distrus complet aeroportul regional Vinița, duminică. O persoană a murit.

Vinița este un oraș din partea central-vestică a Ucrainei și este situat la aproximativ 250 de kilometri distanța de Kiev, scrie SkyNews.

Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina a transmis că o persoană a murit în urma atacurilor.

„Paşnica Viniţa nu a ameninţat niciodată Rusia”.″Atacul brutal şi cinic cu rachete a lăsat aeroportul complet distrus. Ei (ruşii) continuă să distrugă infrastructura noastră, viaţa noastră, pe care am construit-o noi înşine, părinţii noştri, bunicii noştri, generaţii de ucraineni (…)”, a declarat Volodimir Zelenski.

„Noi repetăm în fiecare zi: închideţi cerul deasupra Ucrainei. Închideţi-l pentru toate rachetele ruseşti, pentru avioane, pentru toţi aceşti terorişti. Faceţi o zonă aeriană umanitară fără rachete, fără bombe”, s-a adresat el din nou aliaţilor din NATO, care deja au exclus instituirea unei zone de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei.

„Suntem oameni şi este datoria voastră umanitară să protejaţi oamenii şi puteţi face acest lucru. Dacă nu o faceţi, daţi-ne avioane ca să ne putem apăra”, a spus el, făcând apel la “responsabilitatea” liderilor mondiali.

Tot duminică, Rusia a bombardat şi a avariat baza aeriană a armatei ucrainene de la Starokosteantîniv, cu arme cu rază lungă de acţiune de mare precizie, a anunţat duminică Ministerul Apărării rus, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

“Forţele armate ale Rusiei continuă să lovească infrastructura militară a Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konaşenkov. ”În dimineaţa zilei de 6 martie, au fost realizate lovituri cu armament de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune. Baza aeriană a forţelor armate ucrainene de la Starokosteantîniv a fost avariată”, a adăugat el.

Konaşenkov a mai declarat că un sistem antirachetă de tip S-300 controlat de armata ucraineană a fost distrus de rachetele ruseşti. Oficialul rus a mai susţinut că Rusia a doborât 10 avioane şi elicoptere ucrainene în ultimele 24 de ore.

Comments

comments

About the Author