Dupa proiectul “Let`s Do It, Romania!“ vine “Let’s do it, Danube!“

Posted on apr. 15 2014 - 1:46pm by aaevfzauf

dunarea mizerieAdministrația Națională“Apele Române„ ( ANAR) devine partener strategic al proiectului “Let’s Do It, Danube!„, prin parteneriatul încheiat, în aceastăprimăvară, cu echipa care coordoneazăși “Let’s Do It, România! “

Prin A.N.A.R. , Administrația Bazinalăde ApăBanat, care a colaborat la cele patru ediții ale zilei naționale de curățenie, va implementa pentru prima dată, alături de organizatori, proiectul Let’s Do It, Danube ! Proiectul vizeazădouădirecții importante de implicare socială:  educația și mediul.

Prima etapăa proiectului a început, în data de 7 aprilie, printr-o amplăcampanie de educație non-formalăprivind ecologia și protejarea mediului și a apelor și va continua pânăla terminarea anului educațional. Îndata de 29 iunie, când sărbătorim Ziua Internaționalăa Dunării, se va organiza o acțiune amplăde ecologizare a malurilor fluviului.

Am început cu mult entuziasm acest proiect. Echipele județene au dat dovadăde o mobilizare exemplară, în cadrul acțiunii SĂƒptămâna Altfel, mai exact, începerea campaniei de educație ecologică. Considerăm acest parteneriat ca fiind unul firesc, având în vedere rolul Administrației Naționale „Apele Române„ si preocuparea continuăa acestora de a păstra apele curate din România. Este un prim pas spre un proiect pe termen lung și dorim săcontinuăm împreunădrumul pe care am pornit, a declarat Andrei Coșuleanu, director executiv “Let`s Do It, Romania!“

Am fost încântați săaflăm de inițiativa echipei de tineri din cadrul „Let’s Do It, Romania!„ de a începe  proiectul „Let’s Do It, Danube!„. Se știe căexistența umanității depinde de factorul numit „apă„. Fărăapănu existăviațăși, ca orice resursă, ea este epuizabilăși nu trebuie folosităîn exces. Consider cărolul acestui proiect este de conștientizare a fiecărui cetățean în parte de a păstra, conserva și proteja resursa de apă. Acest parteneriat reprezintăo cale de a reflecta asupra obiceiurilor de utilizare a apei, în mod responsabil, dar și asupra rolului acesteia în susținerea ecosistemelor și a vieții umane „, a declarat  dr. ing. Vasile Pintilie, director general al Administrației Naționale „Apele Române„.

Administrația Bazinalăde ApăBanat susține și prin acțiunile proiectului responsabilizarea școlarilor și a autorităților locale, riverane fluviului, fațăde poluarea Dunării cu deșeuri.

Județele implicate, în acest an, în cadrul zilei de curățenie a Dunării sunt: Caraș–Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

Comments

comments

About the Author