Acum s-a aflat ce a făcut Wizz Air anul trecut

Posted on mai 27 2015 - 6:05pm by petre

Wizz Air, cea mai mare companie aerianălow-cost din Europa Centralăși de Est, opereazăo flotăde 59 de aeronave Airbus A320 de la 21 baze, pe 380 de rute care asigurălegătura între 112 destinații din 38 de țări.

Acum s-a anunțat căprofitul net al operatorului aerian low-cost Wizz Air a crescut cu 67% în anul fiscal încheiat în martie, la 146 milioane de euro, compania anticipând căevoluția ascendentăa profitului va continua, susținutăde extinderea capacității de transport.

Înanul anterior, Wizz Air a obținut un profit net de 87 de milioane de euro.

Wizz Air a fost înființatăîn urmăcu 11 ani de un grup de directori din industria aerianăungară, iar în luna februarie compania a fost listatăla bursa din Londra. Capitalizarea de piațăa Wizz Air este de 760 million pounds ($1.17 billion), potrivit cotației de 14,65 lire pe acțiune de la închiderea de marți a tranzacțiilor.

Pentru anul fiscal 2016, Wizz Air anticipeazăun profit dupătaxe cuprins între 165 milioane de euro și 175 de milioane de euro.

Profitul de anul trecut a fost susținut de extinderea rețelei și a capacității de transport a companiei în Europa Centralăși de Est, principala piațăa Wizz Air, concomitent cu reducerea costurilor, iar continuarea acestei strategii va susținue profitabilitatea și în anul următor.

Wizz Air a transportat anul trecut 16,5 milioane de pasageri, cu mult sub numărul de 91 de milioane de persoane transportate de Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa.

Ryanair a anticipat marți o creștere de 10% a profitului și a numărului de pasageri în actualul an fiscal.

Wizz Air estimeazăcăîn acest an fiscal profitul nu va beneficia de scăderea prețurilor carburanților, întrucât acestea vor duce la tarife mai mici de transport.

Ryanair se aștepatăla un declin de pânăla 2% al tarifelor într-o perioadăde șase luni pânăîn septembrie, în timp ce al doilea mare operator low-cost din Europa, easyJet, estimeazăo scădere de 4% a venitului pe loc, în trimestrul care se va încheia în iunie.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author