Acțiune amplă de verificare a colectării selective a deșeurilor organizată de Poliția Locală – 64 de asociații de proprietari verificate – ADID și RETIM participă la acțiune

Posted on sept. 9 2022 - 12:20pm by petre

Acțiune amplă de verificare a colectării selective a deșeurilor organizată de Poliția Locală – 64 de asociații de proprietari verificate, 8 sancțiuni aplicate.

Polițiștii locali au demarat, de la începutul acestei săptămâni, o amplă acțiune de verificare a modului în care se respectă legislația privind precolectarea duală la asociațiile de proprietari de pe raza municipiului Timișoara.

La acțiune au fost cooptați și reprezentanți ai ADID Timiș și ai operatorului de salubrizare Retim, cu care au fost stabilite echipe mixte.

În prima zi a acțiunii, echipele mixte au verificat 35 de asociații de proprietari, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 8500 lei și s-au înmânat tot atâtea invitații altor asociații ai căror reprezentanți au fost solicitați la sediul instituției pentru luarea măsurilor legale.

În cursul zilei de ieri au fost verificate 29 de asociații de proprietari, fiind aplicate alte 4 sancțiuni cu amenzi în valoare de 2500 lei și s-au înmânat 7 invitații.

Poliția Locală împreună cu ADID și Retim efectuează astfel de acțiuni periodic, scopul fiind acela de a obișnui cetățenii sărespecte legislația privind colectarea selectivă.

Potrivit articolului 5 din HCL 371/2007, toțiutilizatorii de salubrizare sunt obligați să asigure precolectrea selectivă a deșeurilor pe care le produc și să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau alte tipuri dedeșeuri.

Sancțiunile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt între 500 și 1000 lei pentrupersoanele fizice și între 1000 și 2500 lei pentru persoanele juridice.

Ținând cont de faptul că lanivelul municipiului Timișoara, numărul de asociații de proprietari este foarte mare, acțiunea va continua până la finalul anului.

Comments

comments

About the Author