Accident uriaș pe autostradă în Italia – morți, răniți și zeci de mașini avariate FOTO

Posted on feb. 8 2022 - 2:40pm by petre

Ceaţa densă s-a aflat la originea unui grav accident rutier soldat cu doi morţi şi zece răniţi, pe o autostradă din nordul Italiei.

Patru camioane şi cel puţin 40 de maşini au fost implicate într-o ciocnire în lanţ, pe un sector unde circulaţia era dificilă şi din cauza unor lucrări de întreţinere.

 

Doi dintre răniţi, în stare mai gravă, au fost transportaţi la spital cu elicopterul.

Două victime, zece rănite și peste patruzeci de mașini implicate. A fost nevoie de aproximativ patru ore pentru a elibera parțial carosabilul și a permite prima ieșire de șoferi. Zeci de operatori – de la Pompieri, Poliția Rutieră și 118 – care au intervenit la locul urgenței.

Accidentul în lanț s-a produs ieri dimineață, pe autostrada A26 Genova – Gravellona Toce, pe tronsonul dintre Casale Monferrato Sud și joncțiunea cu A21 Torino – Piacenza Brescia.

Este un adevărat dezastru, cu o succesiune de cel puțin 5 sau 6 incidente înlănțuite. O linie nesfârșită de mașini, camionete și camioane. Pe asfalt, când se ridică ceața și apare soarele, urme de frână și resturi. Între timp, salvatorii, care au ajuns mai întâi din Casale și apoi din Alessandria, merg pe carosabil pentru a ajunge la oameni. I-au adunat în grupuri mici și i-au însoțit în zone mai sigure pentru a asigura transferul la spital. Iadul s-a dezlănțuit puțin după ora 8.15″, este mărturia lui Alberto Marello, directorul publicației Il Piccolo di Alessandria. Jurnalistul s-a numărat printre șoferii care au rămas blocați pe autostradă, din cauza carambolului masiv.

 

Autostrada a fost temporar închisă, în zonă formându-se o coadă de mașini de peste 4 kilometri.

 

 

 

Comments

comments

About the Author