Accident sângeros cu un microbuz românesc în Ungaria! Cel puțin trei morți și șase răniți FOTO-VIDEO ȘOCANTE

Posted on Iul 25 2017 - 2:13pm by petre

Trei români au murit şi alţi şase au fost răniţi marţi dimineaţa, în jurul orei 06.00, într-un accident pe o autostradă din Ungaria, informează MAE. Victimele se aflau într-un microbuz care se îndrepta spre România.

Şoferul de 36 de ani al microbuzului implicat în accidentul de marţi, din Ungaria, în care şi-au pierdut viaţa trei români, a fost reţinut de poliţiştii maghiari. Bărbatul este acuzat de omor din culpă şi se află în arestul Căpităniei de Poliţie din Debreţin, anunță Digi 24.

Primele date ale anchetei autorităţilor din ţara vecină indică faptul că şoferul ar fi adormit la volan. Potrivit unor călători din microbuz, el ar fi condus fără oprire din Dover (Anglia), până în apropiere de Biharkeresztes, pe drumul naţional 42, unde s-a produs tragedia.

Se pare că bărbatul trebuia să-i ducă pe pasageri până la un autocar, dar nu a ajuns la timp, aşa că a venit cu ei spre ţară. Pe drum a fost îndemnat de mai multe ori să se oprească şi să se odihnească, dar a refuzat. A parcurs astfel, fără oprire, un drum de aproape 1900 de kilometri, care în mod normal este străbătut în 18 ore.

În microbuz, care era înamtriculat în Bulgaria, se aflau în total nouă persoane, respectiv două femei și șapte bărbați, iar în urma accidentului un bărbat în vârstă de 28 de ani și ambele femei, în vârstă de 41 si 52 ani, au murit pe loc.

Microbuzul avea nouă cetăţeni români la bord, inclusiv şoferul, fiind înmatriculat în Bulgaria. Autovehiculul a lovit un tir înmatriculat în Polonia, staţionat pe partea dreaptă a drumului, au declarat pentru Mediafax surse apropiate anchetei.Accident romani Ungaria 1 Accident romnani Ungaria

„Consulatul General al României la Gyula are în atenţie accidentul produs în dimineaţa zilei de 25 iulie a.c. şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare. Potrivit informaţiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a trei cetăţeni români, precum şi cu rănirea altor şase cetăţeni români, care au fost transportaţi şi internaţi la spitale din proximitate”

Victimele se aflau într-un microbuz care se îndrepta spre România. Nu s-a stabilit, până în acest moment, care au fost cauzele care au dus la producerea accidentului.

„Toate cele nouă victime circulau la bordul unui microbuz care se îndrepta spre România. Până în prezent, circumstanţele în care s-a produs accidentul nu au fost clarificate. De asemenea, o echipă mobilă împreună cu şeful oficiului consular s-au deplasat în regim de urgenţă, la locul accidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar. Consulatul General al României la Gyula monitorizează cu prioritate cazul şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, transmite MAE.

sursa: Mediafax, imagini: DailyNewsHungary.com

Comments

comments

About the Author