Accident cumplit de tren la Barcelona! Cel puțin 54 de victime, un român printre ele

Posted on Iul 28 2017 - 11:14am by petre

Cel puţin 54 de persoane au fost rănite, dintre care una în stare gravă, în urma unui incident feroviar în oraşul spaniol Barcelona, informează BBC News online. Bilanţul iniţial anunţat era de cel puţin 48 de răniţi, dintre care cinci, grav, potrivit BBC News online. MAE anunţă că un român se află printre cei răniţi.

Incidentul în care a fost implicat un tren care aparţinea companiei feroviare Rodalies de Renfe s-a petrecut vineri dimineaţă, la ora locală 7.15 (ora României, 8.15), în staţia Francia, din centrul Barcelonei.Accident tren

Primele informaţii sugerează că un tren nu ar fi frânat la intrarea în staţie şi ar fi lovit barierele instalate în zonă.

Cel puţin 18 persoane au fost transportate la spital, au anunţat oficiali din cadrul serviciilor de urgenţă.

Barcelona Accident Tran 4 Barcelona tren accidsent
Printre cei răniţi se numără şi mecanicul care conducea trenul.

Trenul venea din satul Sant Vicenc de Calders din provincia Tarragona pe linia R2, informează Reuters.

„Trenul încetinea, consecinţele ar fi fost mult mai grave dacă ar fi intrat cu viteză. Trenul a deraiat în urma coliziunii”, a explicat oficialul spaniol Josep Rull.
Ministerul Afacerilor Externe transmite că un cetăţean român a fost rănit în accidentul feroviar produs vineri dimineaţa în Barcelona. Din primele informaţii, acesta nu a suferit răni grave.

Sursa: Mediafax, Foto: The Telegraph

Comments

comments

About the Author