Abordarea intregratăa delicvenței juvenile, în discuție la Timișoara în cadrul proiectului european „ALTERNATIVE TRACKS„

euflaggLogo-tipo-Alternative-Tracks

 

 

Proiectul: “ALTERNATIVE TRACKS – integrated approach to minors offenders and their families„

“Acest proiect a fost finanțat de Uniunea Europeană„

SiglaA doua întalnire transnaționalăa proiectului “ALTERNATIVE TRACKS – integrated approach to minors offenders and their families„ a avut loc la Timișoara în perioada 26 – 27 noiembrie 2014.

 

Prima întalnire din cadrul acestui proiect european, a avut loc în 6 – 7 martie 2014, în Bitonto, Italia.

Proiectul a fost creat datorităfinanțării prin DG Justice, Programul Justiție Penală, apel pentru propuneri 2013. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt:

 

  • “Eughenia SCS„ (coordonator) – din Italia;
  • “My World„ – din Bulgaria;
  • “ANADRASIS„ – din Grecia;
  • “HP-MOS„ – din Marea Britanie;
  • “Memoria de Records„ – din Portugalia;
  • “MISIT„ – din Romania.

 

Propunerea proiectului este axatăpe exploatarea experienței pilot efectuate de coordonatorul proiectului, care va fi integratăcu cele mai bune practici identificate în faza de cercetare inițialăa proiectului, și are ca scop dezvoltarea unei protocol de lucru, valabil pe întreg teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, precum și adaptabil la condițiile locale specifice, care vizeazăinfractorii minori și cuprinde următoarele obiective generale:

– combaterea devianței și a criminalității juvenile,

– promovarea unui cadru legal educațional.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceastăpublicație a fost realizatăcu suportul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivăa Asociației de mediere a conflictelor “MISIT„ și nu reprezintăîn mod obligatoriu poziția oficialăa Uniunii Europene. euflagg