Abordarea intregrată a delicvenței juvenile, în discuție la Timișoara în cadrul proiectului european ”ALTERNATIVE TRACKS”

euflaggLogo-tipo-Alternative-Tracks

 

 

Proiectul: “ALTERNATIVE TRACKS – integrated approach to minors offenders and their families”

“Acest proiect a fost finanţat de Uniunea Europeană”

SiglaA doua întalnire transnaţională a proiectului “ALTERNATIVE TRACKS – integrated approach to minors offenders and their families” a avut loc la Timişoara în perioada 26 – 27 noiembrie 2014.

 

Prima întalnire din cadrul acestui proiect european, a avut loc în 6 – 7 martie 2014, în Bitonto, Italia.

Proiectul a fost creat datorită finanţării prin DG Justice, Programul Justiţie Penală, apel pentru propuneri 2013. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt:

 

  • “Eughenia SCS” (coordonator) – din Italia;
  • “My World” – din Bulgaria;
  • “ANADRASIS” – din Grecia;
  • “HP-MOS” – din Marea Britanie;
  • “Memoria de Records” – din Portugalia;
  • “MISIT” – din Romania.

 

Propunerea proiectului este axată pe exploatarea experienței pilot efectuate de coordonatorul proiectului, care va fi integrată cu cele mai bune practici identificate în faza de cercetare inițială a proiectului, și are ca scop dezvoltarea unei protocol de lucru, valabil pe întreg teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, precum și adaptabil la condițiile locale specifice, care vizează infractorii minori și cuprinde următoarele obiective generale:

- combaterea devianței și a criminalității juvenile,

- promovarea unui cadru legal educațional.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Această publicaţie a fost realizată cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conţinutul acestei publicaţii este responsabilitatea exclusivă a Asociaţiei de mediere a conflictelor “MISIT” şi nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene. euflagg