A murit Regina Ana a României!

Posted on aug. 1 2016 - 3:05pm by petre

Majestatea Sa Regina Ana a României, soția Regelui Mihai I al României, a trecut în neființă, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul din Morges, în Elveția, a anunțat Casa Regalăprintr-un comunicat. Conform acestuia, înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, dupăce trupul neînsuflețit al Reginei va fi depus o zi la Castelul Peleș, apoi la Palatul Regal din București.
Regina Ana

Redăm comunicatul oficial:

„Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viațăastăzi, luni, 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveția.

La căpătâiul Reginei au stat, pânăîn ultima clipă, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria. Majestatea Sa Regele Mihai a venit la spital, alături de Regină, în fiecare zi din ultima săptămînă. Cu o zi înainte, Regina Ana a primit ultimele sacramente de la părintele titular al Parohiei Catolice din orașul Morges.

Încursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Conform cu tradiția Funeraliilor Regale din țara noastră, corpul neînsuflețit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. ÃŽnmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua CatedralăArhiepiscopalăși Regală.

Ultimele Funeralii Regale din țara noastrăau avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusăpe ultimul drum. La dorința Majestății Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiția înaintașelor Majestății Sale.

Familia Regalăanunțămare doliu pentru primele 7 zile de la înmormântare și doliu timp de 40 de zile.

ÃŽncepând de mâine, cărți de condoleanțe vor fi deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta. Ele vor fi la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Condoleanțele pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/ .

Toți cei care doresc sădepunăflori, jerbe sau coroane sunt invitați săo facă, începând de mâine, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale.”

Regele Mihai I și Regina Ana formau cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Comments

comments

About the Author