A murit Omar Sharif

Posted on iul. 10 2015 - 5:51pm by petre

Actorul de origine egipteanăOmar Sharif, celebru pentru roluri din filme precum „Lawrence al Arabiei” și „Doctor Zhivago”, a murit la vârsta de 83 de ani, în urma unui infarct.Omar Shariff

Înluna mai a acestui an, fiul lui Omar Sharif declara într-un interviu acordat ziarului spaniol El Mundo căactorul avea pierderi de memorie și s-a retras din activitate din cauza maladiei Alzheimer de care suferea. „Tatăl meu are Alzheimer. Este dificil de stabilit în ce stadiu este boala sa”, a declarat la acel moment Tarek El-Sharif. „Este evident căstarea sa de sănătate nu se va îmbunătăți, ci va deveni din ce în ce mai rea”, a mai spus fiul lui Omar Sharif.

Tarek El-Sharif a mai spus cătatăl său se lupta de trei ani cu aceastămaladie și a ajuns chiar săconfunde numele filmelor sale.

„ÃŽncăștie căeste un actor faimos”, a spus Tarek El-Sharif. „Pierderile sale de memorie afecteazăaspecte specifice, detalii precum momentul în care a fost într-un anumit loc sau cu cine a jucat într-un anumit film”, a mai spus la momentul respectiv fiul lui Omar Sharif.
Citește și: Omar Sharif a împlinit 80 de ani: Povestea starului de cinema, devenit celebru pentru rolurile din „Lawrence al Arabiei” și „Doctor Jivago”.

Tarek El-Sharif a mai spus cătatăl său întreba uneori de mama sa, actrița Faten Hamama, uitând căaceasta a murit în luna ianuarie a acestui an. „Sunt perioade în timpul zilei când se simte mai bine și alte perioade în care este confuz”, a mai spus Tarek El-Sharif.

Omar Sharif a jucat în filme devenite clasice ale cinematografiei anilor ’60: „Lawrence al Arabiei”, pentru care a obținut o nominalizare la Oscar în 1964, și „Doctor Jivago”. A fost recompensat cu un premiu César pentru cel mai bun actor în 2004, pentru „Domnul Ibrahim și florile Coranului”.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author