A murit Demis Roussos – VIDEO

Posted on ian. 26 2015 - 3:41pm by petre

Cântărețul grec Demis Roussos a murit la vârsta de 68 de ani, în noaptea de sâmbătăspre duminică, a declarat pentru publicația Le Figaro fiica artistului, Emily. Informația despre decesul cântărețului a fost anunțatăși de jurnalistul Nikos Aliagas, pe platforma Twitter, luni dimineață. Nikos Aliagas este prezentatorul emisiunii de talente „Star Academy” difuzatăîn Franța.

Potrivit Le Figaro, artistul a murit într-un spital din Atena în noaptea de sâmbătăspre duminică.Demis roussos

Cariera lui Demis Roussos, care a fost și membru al grupului Aphrodite’s Chid, a atins apogeul în anii 1980.

Cântărețul grec Demis Roussos s-a născut în Egipt, pe 15 iunie 1946, din părinți greci expatriați.

La începutul anilor 1960, familia a decis săse întoarcăîn patria natală, unde tînărul Roussos, care a studiat trompeta și a cântat în corul bisericii din Egipt, a început săcânte în trupe locale.

Una dintre acestea era Aphrodite’s Child, care i-a inclus, de asemenea, pe Vangelis și Lucas Sideras.

Înanul 1969, trupa s-a destrămat, iar Demis Roussos a lansat primul său album solo intitulat „On the Greek Side of My Mind”, iar în anii ’70 a lansat o lungăserie de hituri precum „This Time It Isn’t Au revoir”, „Happy To Be On An Island In The Sun”, „My Reason”, „My Friend The Wind”, „Velvet Mornings”, „From Souvenir To Souvenir” și „Goodbye My Love, Goodbye”.

În1978, cântărețul s-a retras de pe scenăși s-a dedicat familiei. El a lansat albumul „The story of Demis Roussos” în 1985, dupăce avionul în care călătorea a fost deturnat de teroriști, care l-au ținut captiv în Beirut. De atunci, el a militat prin muzica sa pentru pace în lume și protejarea mediului înconjurător.

Recunoașterea valorii sale a venit și din partea criticilor, dupăce artistul a cântat în mai multe limbi străine, câștigând astfel numeroase premii, precum locul 1 în Japonia cu „The Roussos Phenomenon Ep”, discul de aur în America pentru albumul „Demis”.

De-a lungul carierei, cântărețul a primit peste 100 de discuri de aur, platinăși diamant.

Șarmant și impunător, Demis Roussos a reușit săcucereascăinimile fanilor de pe toate continentele, iar vocea sa inegalabilăa convins milioane de oameni săîi cumpere discurile în cariera sa impresionantăde aproape cinci decenii.

A susținut numeroase concerte și în România. Legătura lui Demis cu România este una cu totul specialăși dateazăde mulți ani. Mai puținălume știe căartistul grec a fost căsătorit cu o româncă, Pamela Rațiu, astfel că, pentru el, Bucureștiul a reprezentat o a doua casă, unde a revenit de fiecare datăcu mare plăcere. Deși a divorțat de Pamela Rațiu dupăo căsnicie de 10 ani, cei doi foști parteneri au rămas buni prieteni.

Albumele sale s-au vândut în peste 60 milioane de copii.

sursa: agenția Mediafax

Comments

comments

About the Author