A murit Christine Valmy

Posted on ian. 19 2015 - 1:24pm by petre

Christine Valmy a murit duminicăseară, la Institutul „C.C. Iliescu” din Capitală, din cauza unei complicații pulmonare severe, pe fondul unei suferințe cardiace cronice, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.
Valmy
Potrivit surselor citate, Christine Valmy, care a murit la vârsta de 88 de ani, era internatăla Institutul de Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” din 8 ianuarie, cu pneumonie severă, dar aceasta avea și suferințe cardiace cronice, plurivasculare.

Medicii i-au tratat infecția pulmonară, dar Christine Valmy era dependentăde aparatele de respirație artificială. Aceasta a fost consultatăde mai mulți cardiologi, avea mai multe stenturi, de peste 10 ani, suferea de fibrilație atrială, avea un stimulator cardiac (pacemaker), iar în ultimele luni a avut mai multe episoade de accident vascular cerebral, au mai spus sursele citate.

Pe fondul acestor suferințe s-a suprapus pneumonia severă, starea acesteia s-a agravat și duminică, în jurul orei 19.00, Christine Valmy a decedat, au precizat sursele citate.

Christine Valmy (Cristina Xantopol) s-a născut pe 25 octombrie 1926, la București. A fost estetician, consultant și antreprenor în industria cosmeticelor. A lucrat atât în România, cât și în SUA.

A urmat cursurile Facultății de Drept la Universitatea din București, pe care nu le-a finalizat. ÃŽnsă, în același timp, a urmat cursuri de specialitate în îngrijirea pielii și dermatologie, care au stat la baza carierei sale ulterioare de estetician. În1948, Christine Valmy a deschis primul său salon în București, specializat în tratamente pe bazăde plante tradiționale. A emigrat în Grecia în 1959, ulterior lucrând tot în industria cosmeticelor pentru companii din Grecia și Israel. În1960, Valmy și familia sa au emigrat în SUA, unde aceasta a înființat una dintre primele școli pentru esteticieni din SUA, în 1966.

ÎnSUA, și-a schimbat numele în Christine Valmy, aceastădenumire fiind cea care a și consacrat-o în industria cosmeticelor.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author