A început Jocul Minunilor din Europa – Participă și tu!

Posted on Oct 19 2016 - 3:34pm by petre

Campania de comunicare a UE, „Europa. Există minuni pretutindeni.”, are drept obiectiv promovarea călătoriilor în UE. UE promovează turismul în calitatea sa de sector economic important, care reprezintă aproximativ 10 % din PIB-ul UE și susține 25 de milioane de locuri de muncă (WTTC, Travel & Tourism economic impact. EU.). Campania intră acum într-o nouă etapă, odată cu startul „Jocului Minunilor”. Jocul permite participanților să își testeze cunoștințele cu privire la destinațiile europene și să învețe într-o manieră interactivă despre bogata diversitate a Europei. Lansată în iunie 2016, campania are drept obiectiv ilustrarea potențialului turistic excepțional al Europei și încurajează turiștii să se abată de la circuitele tradiționale și să călătorească pe parcursul întregului an.

În vederea sprijinirii dezvoltării turismului intraeuropean și a consolidării continue a gradului de conștientizare cu privire la destinațiile durabile și diverse pe care Europa le oferă, a doua etapă a ‘campaniei „Europa. Există minuni pretutindeni.” se lansează împreună cu un joc complet nou, denumit Jocul Minunilor. Jucătorii trebuie să recunoască o serie de destinații inedite, ale căror imagini au fost colectate în etapa anterioară a campaniei. Pentru a câștiga, jucătorii indică poziționarea unei anumite destinații prin plasarea unui indicator pe o hartă virtuală. Punctajul va fi calculat pe baza distanței dintre indicator și coordonatele reale ale destinației-minune. Jocul Minunilor se va desfășura pe durata a șapte săptămâni, în perioada 3 octombrie – 21 noiembrie. În fiecare săptămână, va fi selectat câte un câștigător care va fi recompensat cu un ghid de călătorie în Europa, realizat de un editor de marcă în domeniu.

În prima etapă a campaniei, li s-a cerut europenilor să promoveze în rândul altor turiști destinații preferate mai puțin cunoscute, indicându-le pe o hartă a minunilor. Pe baza contribuțiilor care ilustrează minuni din 26 de țări europene, a fost creată o galerie care cuprinde peste 100 de minuni europene, iar fotografiile au fost supuse votului. Trei fotografii realizate în trei țări europene diferite, și anume Suedia, Polonia și România, au primit cele mai multe aprecieri atât din partea publicului, cât și din partea juriului desemnat. Autorii acestora au câștigat abonamente InterRail pentru a călători în Europa.

Comments

comments

About the Author