A început Jocul Minunilor din Europa – Participăși tu!

Posted on oct. 19 2016 - 3:34pm by petre

Campania de comunicare a UE, „Europa. Existăminuni pretutindeni.„, are drept obiectiv promovarea călătoriilor în UE. UE promoveazăturismul în calitatea sa de sector economic important, care reprezintăaproximativ 10 % din PIB-ul UE și susține 25 de milioane de locuri de muncă(WTTC, Travel & Tourism economic impact. EU.). Campania intrăacum într-o nouăetapă, odatăcu startul „Jocului Minunilor„. Jocul permite participanților săîși testeze cunoștințele cu privire la destinațiile europene și săînvețe într-o manierăinteractivădespre bogata diversitate a Europei. Lansatăîn iunie 2016, campania are drept obiectiv ilustrarea potențialului turistic excepțional al Europei și încurajeazăturiștii săse abatăde la circuitele tradiționale și săcălătoreascăpe parcursul întregului an.

Învederea sprijinirii dezvoltării turismului intraeuropean și a consolidării continue a gradului de conștientizare cu privire la destinațiile durabile și diverse pe care Europa le oferă, a doua etapăa ‘campaniei „Europa. Existăminuni pretutindeni.„ se lanseazăîmpreunăcu un joc complet nou, denumit Jocul Minunilor. Jucătorii trebuie sărecunoascăo serie de destinații inedite, ale căror imagini au fost colectate în etapa anterioarăa campaniei. Pentru a câștiga, jucătorii indicăpoziționarea unei anumite destinații prin plasarea unui indicator pe o hartăvirtuală. Punctajul va fi calculat pe baza distanței dintre indicator și coordonatele reale ale destinației-minune. Jocul Minunilor se va desfășura pe durata a șapte săptămâni, în perioada 3 octombrie – 21 noiembrie. Înfiecare săptămînă, va fi selectat câte un câștigător care va fi recompensat cu un ghid de călătorie în Europa, realizat de un editor de marcăîn domeniu.

Înprima etapăa campaniei, li s-a cerut europenilor săpromoveze în rândul altor turiști destinații preferate mai puțin cunoscute, indicându-le pe o hartăa minunilor. Pe baza contribuțiilor care ilustreazăminuni din 26 de țări europene, a fost creatăo galerie care cuprinde peste 100 de minuni europene, iar fotografiile au fost supuse votului. Trei fotografii realizate în trei țări europene diferite, și anume Suedia, Polonia și România, au primit cele mai multe aprecieri atât din partea publicului, cât și din partea juriului desemnat. Autorii acestora au câștigat abonamente InterRail pentru a călători în Europa.

Comments

comments

About the Author