A fost jale mare pe șosele în Timiș – sute de șoferi amendați

Posted on apr. 28 2024 - 2:24pm by petre

La data de 27 spre 28 aprilie a.c., în intervalul orar 18:00 – 02:00, polițiștii rutieri și de ordine publică sub coordonarea Serviciului Rutier Timiș au acționat pe principalele artere din județul Timiș pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic ce nu respectă normele rutiere.

Au fost controlate *1350* de autovehicule și *1540* de persoane legitimate.

Polițiștii au efectuat *729* de testări cu aparatul etilotest și *39* cu aparatul drugtest.

În urma controalelor, au fost aplicate *333* de sancțiuni contravenționale în valoare de *73.384* de lei, dintre acestea *206* fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, *7* pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și *120* pentru alte abateri la regimul rutier.

Polițiștii au constatat *21* de infracțiuni rutiere (*2* pentru _conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat_, *7* pentru _conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului_, *4* pentru _conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive_, *3* pentru _conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere_, *3* pentru _conducerea unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei_, *1* pentru _încredinţarea un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice_ și *1* pentru _părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției sau a procurorului_.

Au fost reținute în vederea suspendării *42* de permise de conducere (*14* pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, *4* pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive, *6* pentru depășirea limitelor legale de viteză, *1* pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare și *17* pentru alte abateri rutiere) și retrase *14* certificate de înmatriculare.

*EXEMPLE:*

*CERCETAȚI PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE*

*_La data de 27.04.2024, în jurul orei 20:22, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe DJ 595 D din localitatea Urseni, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 33 de ani._*

În urma testării cu aparatul din dotare a bărbatului, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de _conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive_.

*_La data de 27.04.2024, în jurul orei 23:10, polițiștii Serviciului Rutier Timiș au oprit pentru control pe Splaiul Tudor Vladimirescu din Timișoara un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 19 ani._*

În urma testării cu aparatul din dotare a tânărului, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, tânărul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de _conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive_.

~

*CERCETAȚI PENTRU INFRACȚIUNI RUTIERE*

*_La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 19:45, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada 1 din localitatea Diniaș, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 38 de ani._*

În urma verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date, a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de *0,51 mg/l* în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de _conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice_ și _conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere_.

*_La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 21:51, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe DJ 592 B, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 66 de ani._*

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de *0,55 mg/l* în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de _conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice_.

Comments

comments

About the Author