234 de trenuri anulate, o linie închisă, restricții pe 15 linii ferate | Circulația pe A2, A3, A4, întreruptă

Posted on ian. 30 2014 - 11:45am by petre

Linia de cale feratăBucurești Sud – Oltenița, gestionatăde Transferoviar Grup, este închisăjoi, din cauza zăpezii, 234 de trenuri sunt anulate, iar pe 15 linii sunt restricții de circulație, unele trenuri ajungând la București cu întârzieri mari, potrivit companiei CFR Călători.

Potrivit situației centralizate pânăla ora 08.30, circulația este închisăpe linia de cale feratăBucurești Sud – Oltenița, personalul Transferoviar Călători intervenind pentru deszăpezire.

Joi sunt anulate 234 de trenuri, iar pe 15 linii sunt restricții de trafic, din cauza vântului puternic și a sulurilor de zăpadă, se aratăîntr-un comunicat de presăal companiei CFR Călători.

Astfel, se circulăcu restricții pe liniile Brăila – Făurei-Buzău, București Nord – Constanța, Chiajna – Vîrteju, Chitila – Pitești, Făurei – Å¢ăndărei, Fierbinți – Urziceni – Tecuci, Mărășești – Tecuci-Barbosi, Mizil – Buzău fir 2, Piatra Olt – Pitești, Ploiești Sud-Urziceni, Râmnicu SĂƒrat – Focșani fir 2, Roșiori Nord – Zimnicea, SĂƒrulești – Fundulea fir 2, Urziceni – Slobozia și Verești – Leorda. Pe aceste linii este interzisăcirculația trenurilor formate din automotoare, echipele de intervenție acționând cu utilaje.

Circulația feroviarăîn sud-estul țării se desfășoară, în continuare, în condiții meteorologice dificile, fiind necesarăintervenția permanentăcu pluguri și personal pentru deszăpezirea liniilor și a instalațiilor de cale. Înprezent nu sunt trenuri CFR Călători blocate în trafic, a precizat sursa citată.

Pe magistrala București – Constanța, trenurile circulătractate cu locomotive Diesel, zăpada de pe linii fiind îndepărtatăcu pluguri.

CFR Călători a precizat că, din cauza ninsorii abundente și a vântului puternic, atât trenurile care sosesc în București din zonele aflate sub avertizare meteorologică, cât și cele care pleacădin Capitalăpot avea întârzieri majore.

ÃŽnainte de plecarea în cursă, garniturile sunt pregătite pentru circulație în condiții de iarnăși sunt pregătite locomotive Diesel de rezervăîn toate zonele afectate.

De asemenea, este asiguratăalimentarea cu energie electricăa garniturilor aflate în staționare, pentru a fi menținutăcăldura în trenuri.

Pasagerii sunt sfătuiți săse informeze despre condițiile meteo și săapeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționeazăsăcălătorească. Numerele de telefon de la stațiile CFR, la care pasagerii pot cere informații sunt publicate pe cfrcalatori.ro”>www.cfrcalatori .ro, la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice.

Reprezentanții companiei feroviare au precizat căcei care doresc sărenunțe la călătorie vor primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

Traficul rutier este întrerupt în continuare, joi dimineață, din cauza condițiilor meteo, pe A2, A3, A4, informeazăCentrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). Toate drumurile din județul Călărași, închise, miercuri după-amiază, odatăcu instituirea codului roșu, sunt în continuare blocate, joi dimineață, zeci de persoane rămase înzăpezite petrecându-și noaptea în adăposturile puse la dispoziție de autorități sau în case ale localnicilor.

Comments

comments

About the Author