11 contracte de finantare prin POR pentru Regiunea de Vest

Posted on sept. 16 2010 - 7:36am by petre

Peste 2.5 milioane de euro din bani europeni, cu finantare neram-bursabila de mai bine de 1.5 milioane de euro aceasta este valoarea totala a finantarii a 11 microintreprinderi, care au semnat astazi, contractul de finantare pe axa 4.3 prin Programul Operational Regional.

Alocarea financiara orientativa pentru domeniul de interventie 4.3, in perioada 2007 2013, in Regiunea Vest, este de 20,69 milioane euro, iar alocarea financiara orientativa disponibila pentru cel de-al doilea apel de proiecte din Regiunea Vest este de 17,37 milioane euro.
Pana in acest moment, pe domeniul major de interventie 4.3, in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte au fost depuse 304 proiecte, cu o valoare nerambursabila de 45,17 milioane euro.
Incepand cu data de 27 august 2010, data la care domeniul major de interventie 4.3 a fost inchis, a fost suspendata depunerea de proiecte la sediul ADR Vest. Finantarea nerambursabila solicitata prin proiectele depuse a depasit cu 146,57% alocarea regionala. De asemenea, verificarea preliminara a cererilor de finantare depuse in perioada 9 – 27 august 2010 a fost suspendata.
Prin domeniul major de interventie 4.3 Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor s-a facilitat obtinerea de fonduri europene, de catre microintreprinderi, in vederea realizarii de activitati precum: achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne, pentru activitatea de productie, prestare servicii, constructii a microintreprinderii, achizitionarea de sisteme IT, construirea, extinderea, modernizarea spatiilor de productie, prestare servicii ale microintreprinderii.
Renate Simion

Comments

comments

About the Author