100 de fiole de morfin? furate de la Spitalul Judetean din Timisoara

Posted on sept. 24 2010 - 7:31pm by petre

Medicii sectiei de anestezie terapie intensiva a Spitalului Judetean din Timisoara au constatat joi dimineata disparitia dintr-un dulap cu medicamente a 100 de fiole cu morfina, aproape intreaga rezerva a sectiei.

Desi, la derularea imaginilor inregistrate de instalatia de supraveghere video a spitalului, dulapul spart nu putea fi vazut, politistii au analizat imaginilie cu traficul de la intrararea in sectie si in spital si au reusit, in doar cateva ore, identificarea a doi suspecti, doi tineri de 21 si, respectiv, 24 de ani.

Unul dintre acestia, cel in varsta de 24 de ani, sus?ine c? intentiona s? se sinucida ?i de aceea a furat morfina. El mai spune ca inainte de a fi prins si-

administrat prin injenctare mai multe fiole.

O parte a fiolelor a fost deja recuperata.

Conducerea spitalului refuza sa comenteze, deocamdata, incidentul.

Termenul de morfina provine de la numele lui Morpheu, zeul visurilor n mitologia greac?. Este principalul agent activ din opiu (sub form? de meconat), concentratia sa n extractul de opiu variind ntre 8 si 14%, cu o medie de 10%. Este un analgezic foarte puternic. Face parte din grupa alcaloizilor morfinanici propriu-zis si al?turi de codein? si tebain?.


Comments

comments

About the Author