10 secrete pe care le știu doar organizatorii profesioniști de dressinguri

Posted on mart. 18 2021 - 6:47pm by petre

Organizarea casei, în special a dressingurilor, are ca rezultat un sentiment euforic. Cu toții ne dorim asta, dar o privire rapidă în dressingurile noastre ne amintește că nu este atât de ușor de făcut, fără să ne țină de mână un expert în organizare.

Din fericire, tot ce aveți nevoie este un plan de abordare a organizării dressingului. Urmați aceste sfaturi și dressingul dvs. va fi comparabil cu cel văzut la oricare dintre emisiunile de pe rețelele de streaming și, mai important, veți ști întotdeauna locația puloverului, a perechii prețioase de blugi și a cămășii de lucru preferate.

7 pași către un dressing organizat

Modul în care vă organizați dressingul va diferi ușor în funcție de spațiul pe care îl aveți, de mărimea garderobei și de viața pe care o duceți. Cu toate acestea, acești pași universali pot fi aplicați oricărui dressing :

  • Adunați instrumentele pentru organizarea dulapului, inclusiv un coș pentru donație” și o ruletă.

  • Goliți dressingul de tot conținutul – îmbrăcăminte, încălțăminte, organizatoare pentru dulapuri etc.

  • Curățați dressingul în întregime.

  • Luați articolele pe rând și donați, reciclați sau vindeți îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de care nu mai aveți nevoie.

  • Evaluați soluțiile de depozitare a dulapului pentru a vă asigura că se potrivesc spațiului dvs. și articolelor de îmbrăcăminte, pantofii și accesoriile pe care le aveți.

  • Organizați-vă îmbrăcămintea, pantofii și accesoriile înapoi în dressing, grupând articole similare și mutându-le pe cele mai uzate în față.

  • Faceți-vă un plan pentru a vă menține dulapul organizat, astfel încât să nu mai devină niciodată un teren de reproducere pentru dezordine.

Implementați aceste 10 strategii pentru a vă transforma dressingul într-un spațiu organizat.

Zonele hibride vă pot face probleme

Dacă există spațiu gol, lăsați-l! Nu îl umpleți cu elemente aleatorii care nu aparțin doar pentru că există spațiu. Cel mai important principiu în organizarea dressingului este de a grupa articolele – cămăși cu cămăși, pantaloni cu pantaloni. În acest fel, nu există nicio îndoială cu privire la unde găsiți aceste articole atunci când aveți nevoie de ele.

Rafturile sunt flexibile

Dacă aveți cel puțin 30 cm spațiu între rafturi, aceasta este o oportunitate de a adăuga un raft suplimentar pentru mai mult spațiu de stocare. Personalizați rafturile pentru a lucra pentru dvs. și lucrurile dvs., nu invers. Dacă aveți o mulțime de rochii Nissa lungi, mișcați rafturile în sus, astfel încât să se potrivească. Dacă aveți în general îmbrăcăminte plată, deplasați-le în jos, astfel încât grămezile să nu devină dificile și să se răstoarne.

Articolele trebuie stocate în funcție de frecvența de utilizare

Dacă utilizați salteaua pneumatică doar de câteva ori pe an, nu o puneți în față și în centrul dressingului. Ascundeți-o în spate, alături de alte obiecte mai puțin folosite, sau pe un raft înalt, astfel încât să nu trebuie să faceți manevre în jurul acestuia atunci când căutați acele piese folosite zilnic.

Categoriile sunt cheia organizării

Agățați hainele folosind sisteme simple pe care le puteți întreține cu ușurință pe termen lung. Grupați toate bluzele împreună, toți pantalonii împreună, toate rochiile împreună și codificați fiecare categorie. Vă sugerăm să le separați și pe sezon. Dacă sunt șase luni întregi când nu ați mai purtat o fustă de lână, acea piesă poate fi plasată cu articole similare de iarnă într-un alt loc.

Un covor poate oferi dressingului un plus de design

Un covor mic sau texturat (precum un covor din piele de oaie) vă va transforma instantaneu spațiul de depozitare într-o zonă pe care o respectați la fel de mult ca orice altă cameră din casă. Puteți adăuga inclusiv un candelabru. Aceste mici atingeri decorative vă vor obliga să păstrați spațiul sub control, astfel încât să puteți continua să vă bucurați de el nu doar pentru depozitare, ci și pentru plăcerea estetică pe care o oferă.

Uniformitatea este crucială

Umerașele, cutiile pentru pantofi și recipientele potrivite vă vor transforma vizual dressingul și vă vor face mai motivați să mențineți spațiul organizat. De asemenea, vă sugerăm să aveți la îndemână umerase suplimentare în orice moment pentru achiziții noi sau articole care tocmai s-au întors de la curățătorie. Această uniformitate va elimina dezordinea vizuală din spațiu, făcându-l să pară instantaneu mai frumos.

Dressingurile sunt extensibile

Simțiți-vă liber să vă deplasați în afara limitelor pereților dressingului. Dacă aveți un colț sau un spațiu de perete în apropiere, folosiți-l pentru depozitare suplimentară sau configurați o zonă de dressing cu o oglindă și măsuță. Dacă există articole care nu se potrivesc în dressingul sau comoda dvs., vă recomandăm să folosiți și spațiul de depozitare de sub pat.

Zonele maximizează utilitatea

Împărțiți dressingul în zone, cu câte o categorie desemnată pentru fiecare: pantofi aici, accesorii acolo, haine de gimnastică acolo etc. Acest lucru vă forțează creierul să facă rapid conexiunea cu locul unde să găsiți fiecare articol și veți ști exact unde să-l returnați când ați terminat cu el. Vă sugerăm utilizarea separatoarelor pentru sertare și rafturi, împreună cu organizatoarele tip tijă pentru dressing, pentru a aranja fiecare zonă.

Tratați dressingul ca o casă în sine

Etajul principalde pe rafturile, tijele și rafturile de la nivelul ochilor este locul în care ar trebui să vă apară viața de zi cu zi. Așadar, acolo ar trebui să depozitați haine, încălțăminte și accesorii pe care le purtați zilnic. Rafturile superioare până la tavan acționează camansarda dvs., unde ar trebui să păstrați piese și amintiri rareori folosite.

O scară este esențială

Vă sugerăm să păstrați o scară subțire sau pliabilă de-a lungul peretelui dressingului, astfel încât să puteți pune lucrurile la loc imediat, decât să vă deplasați de fiecare dată pentru a recupera scara dintr-un colț îndepărtat al casei.

Comments

comments

About the Author