10 beneficii ale purtării de pantaloni scurți de compresie în timpul antrenamentului

Posted on apr. 28 2021 - 4:38pm by petre

10 beneficii ale purtării de pantaloni scurți de compresie în timpul antrenamentului

S-ar putea să vă întrebați pentru ce sunt folosiți acei pantaloni de bărbați de compresie și dacă funcționează cu adevărat. Echipamentul de compresie devine mult mai popular în rândul sportivilor de toate nivelurile și s-ar putea să fiți surprinși să aflați că puteți profita de beneficii avansate, purtând pantaloni scurți de compresie în timpul antrenamentelor.

Ce sunt pantalonii scurți de compresie?

Similar cu pantalonii scurți spandex, pantalonii scurți de compresie sunt alcătuite dintr-un material elastic care se mulează corpului dvs. și produce compresie (presiune) pe fund și coapse. Numeroase studii au examinat efectele pantalonii scurți de compresie asupra performanței sportive și a prevenirii rănilor și multe au găsit beneficii ale unor astfel de articole de îmbrăcăminte de compresie pentru sportivi.

1. Oboseala musculară redusă

Achiziționarea de pantaloni scurți de compresie și purtarea lor în timpul antrenamentelor ajută la îmbunătățirea performanței atletice prin reducerea oboselii. Experții spun că purtarea pantaloni scurți de compresie ajută la reducerea durerii musculare și a oboselii în timpul și după antrenamente, rezultând alergări mai bune, mai rapide și mai lungi, fără a vă simți la fel de obosiți atunci când purtați articole de îmbrăcăminte de compresie. Acesta este un motiv excelent pentru a încerca o pereche!

2. Prevenirea întinderilor

Credeți sau nu, pantalonii scurți cu compresie vă ajută, de asemenea, să vă reduceți riscul de întinderi. În plus, experții spun că articolele de îmbrăcăminte cu compresie ajută chiar și la recuperarea întinderilor. Deci, dacă sunteți predispus la acest tip de accidentare sportivă, pantalonii scurți de compresie pot fi chiar ce aveți nevoie.

3. Un risc mai mic de durere musculară

Durerea mușchilor după ședințe de antrenament poate fi brutală, așa că dacă ați putea preveni apariția acestei neplăceri, ați face-o, nu-i așa? Pantaloni scurți de compresie sunt o opțiune bună pentru a reduce riscul de durere musculară cu debut întârziat. Potrivit experților, hainele de compresie purtate în timpul exercițiilor grele reduc acest tip de durere. Așadar, încercați – alergați, mergeți cu bicicleta, antrenați-vă sau jucați sport cu pantaloni scurți de compresie și vedeți dacă observați o diferență.

4. Efortul perceput îmbunătățit

Când vă antrenați pentru sporturi extreme sau curse de anduranță, este benefic să aveți un efort perceput mai mic (un antrenament mai fără efort). Acest lucru poate face sesiunile de antrenament mai suportabile și poate îmbunătăți performanța atletică. Un studiu din 2016 publicat în Sports Medicine a constatat că articolele de îmbrăcăminte de compresie precum colanții, pantalonii de bărbați și șosetele au îmbunătățit efortul perceput la alergătorii de rezistență.

5. Putere sporită și capacitate mai bună de sărituri

Vreți mai multă putere în timpul și după antrenamente și o abilitate mai bună de a sări? Colanții de compresie pot ajuta la îmbunătățirea performanței la sărituri la sportivi după evenimente de anduranță. Conform experților, echipamentul de compresie face mai ușoară recâștigarea capacității maxime de sărituri după antrenament, ceea ce este un bonus atunci când doriți să reveniți pe pistă, pe teren sau pe teren după un antrenament intens.

6. O oxigenare musculară mai bună

Mușchii dvs. au nevoie de oxigen pentru a funcționa corect în timpul antrenamentelor. Articolele de îmbrăcăminte de compresie sunt concepute pentru a crește cantitatea de oxigen pe care o primesc, potrivit unei publicații. Compresia este concepută pentru a promova fluxul sanguin și pentru a îmbunătăți oxigenarea țesutului muscular, care poate spori performanța atletică în timpul perioadelor scurte de exerciții.

7. Confort

În timp ce pantalonii scurți cu compresie aplică presiune asupra fundului și a coapsei, mulți sportivi consideră astfel de articole de îmbrăcăminte destul de confortabile, cu rezistență redusă la vânt. Pantalonii scurți de compresie provoacă mai puțină frecare și fricțiune decât pantalonii scurți de sport tradiționali.

8. Îmbunătățirea recuperării forței

Chiar și atunci când ridicați greutăți (sau participați la alte forme de antrenament de forță), pantalonii scurți de compresie vă oferă performanțe și beneficii de recuperare musculară. Un studiu din 2014 a constatat că articolele de îmbrăcăminte de compresie promovează recuperarea forței musculare după sesiuni de antrenament de rezistență.

9. Recuperare mai bună după un exercițiu intens

Recuperarea după exerciții fizice intense poate fi un proces îndelungat, iar durerea musculară este mai probabil să apară atunci când sunteți expus din nou la sesiuni de antrenament intense. Din fericire, pantalonii scurți cu compresie pot ajuta la refacerea mușchilor după antrenamente intense. Îmbrăcămintea sub presiune (compresie) poate avea avantaje mai mari pentru a îmbunătăți recuperarea în urma unui efort fizic.

10. Suport inghinal

Aveți nevoie de un pic de sprijin suplimentar pentru zona inghinală sau aveți nevoie de un loc robust pentru a ține cheile? Pantalonii scurți de compresie cu buzunare sunt făcuți pentru acest scop. Acestea oferă un mod convenabil și confortabil de a proteja părțile sensibile ale corpului în timp ce vă antrenați sau concurați. Pantalonii scurți cu buzunare sunt perfecți pentru jucătorii de fotbal care au nevoie de o protecție suplimentară, dar nu vor să sacrifice confortul.

Comments

comments

About the Author